2021 week 47

Maandag 22 november 2021:

Deze middag waren Inge, Arie, Hans en Hugo er. Inge ging met hulp van Arie het grind wassen.
Dit grind ligt op het betonnen platje voor de ingang en was meer grond dan grind geworden. Om verstopping van de drainage te voorkomen, moest dit schoongewassen worden.

Dit ziet er ook weer beter uit.

Intussen was Hugo weer bezig met het ontroesten van de spoorrailsstaven in het schietgat.

Hans heeft de luchtleidingen met gasmaskeraansluitingen in de gevechtsruimte behandeld.

Woensdag 24 november 2021:

Na langdurig schrapen heeft Hans de tussenruimte van de rails, waarin de pantserluikjes moeten schuiven redelijk schoon gekregen. Nu nog even stofzuigen en kan dit ook met roestomvormer behandeld worden.

Na de laatste ontroestingwerkzaamheden buiten aan het schietgat, werd het schietgat schoongeblazen met de ventilator van Strago Electro.

Donderdag 25 november 2021:

Vandaag zijn Hans en Hugo nog even extra wezen werken, om het schietgat op tijd in de roestomvormer te zetten, zodat dit twee dagen kan intrekken, om zaterdag afgeborsteld, gedroogd en geverfd te worden.

Vandaag zijn de M24 bouten gearriveerd voor op de draadeinden van het schietgat.

De spoorstaven in het schietgat in de roestomvormer.

Vrijdag 26 november 2021:

Overgeslagen wegens slecht weer.

Zaterdag 27 november 2021:

Het heeft afgelopen nacht flink geregend en het water is gedeeltelijk boven de kiezelstenen uitgekomen, daar waar het bedekt is met een laagje modder. Er is geen water in de kazemat gekomen, maar bij hele extreme buien zal dat nog wel eens gebeuren, want dan loopt de drainage waarschijnlijk te langzaam door.

Vandaag waren Henk, Albert, Hugo, Arie en Joop er. Begonnen werd met het vrijmaken van de onderste draadeinden. 

De bedoeling was om moeren op de draadeinden te draaien, het betonijzer matje er overheen te schuiven en dan met hangsloten achter de moeren te vergrendelen.

De bouten, die al eens geborsteld en met roestomvormer behandeld waren, werden weer zo goed mogelijk schoongemaakt met de staalborstel.

Echter de de draad was te veel beschadigd of vergaan om de moeren er op te krijgen. Dus deze actie is helaas mislukt. We gaan proberen of we een draadsnij-ijzer kunnen krijgen. Of dat een klein stukje van het draadeind afzagen helpt.