2021 week 40: schietgat

Maandag 4 oktober 2021:

08:30 Albert en Hugo brachten de aanhanger met rommel en vieze grond naar gemeentewerken.

13:00 Frits kwam om verder te gaan met het slopen van het muurtje. Gewapende met een platte en door hemzelf gescherpte beitel in de boorhamer maakte hij zich even kwaad en hij heeft het muurtje is in zijn geheel geslecht. Zodoende werd dit werk, wat eerst 7 middagen leek te gaan duren nu bekort tot 3 middagen.

Intussen heeft Hugo een deel van het kozijn afgebikt en met de staalborstel op de boormachine behandeld. Toen dit in de roestomvormer gezet, de kabelpijp geverfd en de bouten van de leuningen. Albert heeft zakken met grind gehaald en samen met Hans van Ooyen (die ook even langs kwam) op het platje voor de deur gestort. Zodoende zijn we van dat irritante laagje modder op dat platje af.

Zaterdag 9 oktober:

Afgelopen week zijn er nog wat kleine klusjes gedaan. Vandaag is de kazemat aan de binnenzijde geïnspecteerd en de conclusie is, dat er toch veel ijzerwerk te ver vergaan is en vervangen moet worden. Verder is besloten om de kazemat met een hoge drukreiniger schoon te spuiten, die door Boels gesponsord gaat worden.

En ook is gekeken naar alternatieven voor de drainage, want afgelopen week is gebleken, dat deze onvoldoende werkt. Bij veel regen verzamelt er te veel water voor de deur, waardoor dit naar binnen loopt.

Zoals op de foto’s is te zien werd er deze ochtend ook puin geruimd. Dit is met emmers en zakken naar een aanhanger gesjouwd en afgevoerd naar Waardlanden.