2021 week 49

Vrijdag 10 december 2021:

Deze week verplaatsten de werkzaamheden voor de VIS-kazemat zich naar molen De Hoop. Hier zijn Margo en Inge bezig met het in de menie zetten van het hoekstaal gesponsord door Stigterstaal.

Buiten is Hugo bezig met het verwijderen van de walshuid van het hoekstaal, voor het geverfd wordt.

Ook is een deel van het hout voor tegen het plafond in de kazemat in een eerste laag carboleum vervangende beits van Tenco gezet.

Zaterdag 11 december 2021:

Ook vandaag werd er weer walshuid weggeslepen. Dat neemt ongeveer 1 uur in beslag per 3 meter lente hoekstaal. Omdat er ondanks koud en nat weer nog veel wandelaars op de vestingwal langskomen, is besloten om deze herriemakende werkzaamheden te staken.

De langere lengten hoekstaal zijn gedaan en de kortere lengten zullen we tot april in de kazemat laten roesten, dan komt de walshuid er ook makkelijker af. En kunnen we dit herrie makende werk in de kazemat afmaken.

Ook is er door Margo weer geverfd. Als het staal weg is, kan het hout ook sneller weggewerkt worden en hebben de toch nog vele bezoekers aan de molen weer de ruimte. De verwachting is dat we met dit werk voor de Kerstdagen gereed zullen zijn.