Waterliniefietstocht door het gebied van het voormalig genie commandement Groep Gorinchem

De Waterliniefietstocht gaat door het gebeid van de voormalige Groep Gorinchem.
De Groep Gorinchem was het militaire organisatieverband voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie in dit gebied.

De Eerst Aanwezend Ingenieur (E.A.I.) van de Genie te Gorinchem, ging over ontwerp, aanbesteding en onderhoud van alle voorziening in de Waterlinie binnen de Groep Gorinchem. Het gebied van de Groep Gorinchem liep vanaf de spoorlijn Gorinchem-Geldermalsen tot aan de Waal bij fort Vuren, inclusief uiteraard het achterliggende gebied met de vesting Gorinchem.

Het eerste vertelpunt op de Dalemsedijk, nog zonder regenkleding, maar dat werd snel anders.

Aankomst bij de infanteriestelling aan de Nieuwe Zuiderlingedijk. Onderweg flinke regen gehad, maar gelukkig klaarde het tegen de middag op en hebben we op het buitenterras van het fort aan de Nieuwe Steeg (Geofort) de lunch gebruikt met 1,5 m afstand.

Uitleg bij de geschutsbatterij aan de Nieuwe Zuiderlingedijk. In de middag kregen we toch nog zonneschijn zodat iedereen droog thuisgekomen is. Toch weer een leuke activiteit gedaan met wat beweging, leerzame zaken onderweg en een lekker hapje en drankje.
We gaan de Waterliniefietstocht ook als GPS-fietstocht beschikbaar stellen op deze site, houdt hiervoor de social media Vesting Gorinchem en de rubriek “Nieuws” op deze site in de gaten.