PROJECT WALAFFUIT BOMKANON VAN START!

Met de levering van het eikenhout is afgelopen donderdag de praktische uitvoering van het project Walaffuit Bomkanon van start gegaan. De Werkgroep Vesting Gorinchem (WVG) beoogt hiermee een historisch correct affuit te maken voor de dikke kanonsloop, die op Bastion II, achter parkeergarage Kweeklust, in de in 2019 gerestaureerde geschutbatterij op boomstammetjes ligt.

De houtbewerking en assemblage worden als schoolproject bij het OMNIA-college uitgevoerd door vrijwilligers van de WVG, het Klokkenluidersgilde en VMBO-leerlingen. Het ijzerwerk wordt verzorgd door Smederij Meerkerk, en daarnaast zijn hijswerk en terreininrichting ook onderdelen van het project.

Financieel dragen de volgende partijen bij aan dit project: de provincie Zuid-Holland, met een subsidie vanuit de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie, de gemeente Gorinchem vanuit de subsidieregeling Bliek in Actie, en de volgende fondsen: het Ronde Tafelfonds 63, de A.A. De Haanstichting, het Hendrik Mullerfonds en het Cultuurfonds.

U kunt het project volgen middels een fotoverslag dat regelmatig zal worden bijgewerkt, zie: https://vestinggorinchem.nl/activteiten/project-affuit-bomkanon/


door

Tags: