Zomervestingwandeling met gids op 7 juli.

De Werkgroep Vesting Gorinchem organiseert maandelijks verschillende gratis vestingwandelingen. De gids vertelt over de vestinggeschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Tevens een kans om te genieten van de geweldige vergezichten over de Merwede.

Op zondag 7 juli is er een wandeling over de westelijke en noordelijke vestingwal, o.a. naar de Caponnière, de Kanselpoort, de Melkpadduiker, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater, de kanonnen op Bastion 1, de VIS-kazemat, de Luisterpost, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure en terug naar de Grote Markt.

Ook vertelt de gids over de plannen om het Bomkanon op Bastion 2 op een affuit te plaatsen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Gorinchem, het Ronde Tafelfonds 63, het Rivierenlandfonds en de A A de Haanstichting.

De wandeling start om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums Museum op de Grote Markt en duurt ongeveer 2,5 uur. Een ervaren lokale gids begeleidt de wandelingen. Aanmelden https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/aanmelden-reguliere-rondleiding/


door

Tags: