Zomerwandeling

Zomervesting wandeling met gids op 30 juni en 7 juli.

De Werkgroep Vesting Gorinchem organiseert maandelijks twee verschillende gratis vestingwandelingen. De gids vertelt over de vestinggeschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Tevens een kans om te genieten van de geweldige vergezichten over de Merwede.

Op zondag 30 juni gaat de wandeling naar het oostelijke deel van de unieke vestingwal en wandel je door de stad, langs de rivier en over de vestingwal naar bastions, een stenen beer, borstweringen en een coupure zonder schotbalken. Je loopt langs een stadspoort, kruitmagazijnen, kanonnen, een schietbaan, een kazemat en over de soldatenwal naar en door een poterne.

Op zondag 7 juli is er een wandeling naar de westelijke en noordelijke vestingwal, o.a. naar de Caponnière, de Kanselpoort, de Melkpadduiker, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater, de kanonnen op Bastion 1, de VIS-kazemat, de Luisterpost, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure en terug naar de Grote Markt.

Ook vertelt de gids over de plannen om het Bomkanon op Bastion 2 op een affuit te plaatsen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Gorinchem, het Ronde Tafelfonds 63, het Rivierenlandfonds en de A A de Haanstichting.

De wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums Museum op de Grote Markt en duren ongeveer 2,5 uur. Een ervaren lokale gids begeleidt de wandelingen. Aanmelden https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/aanmelden-reguliere-rondleiding/


door

Tags: