Wandel met gids

Wandel met gids door en rond de Vesting op 26 mei en/of 2 juni

De Werkgroep Vesting Gorinchem organiseert maandelijks twee verschillende gratis vestingwandelingen. Een gids vertelt over de militaire vestinggeschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Maar ook om te genieten van de geweldige vergezichten over de Merwede.

Op zondag 26 mei gaat de wandeling naar het oostelijke deel van de unieke vestingwal. Je wandelt door de stad, langs de rivier en over de vestingwal naar bastions, een stenen beer, borstweringen en een coupure zonder schotbalken. Je loopt langs een stadspoort, kruitmagazijnen, kanonnen, een schietbaan, een kazemat en over de soldatenwal naar en door een poterne.

Op zondag 2 juni is er een wandeling naar de westelijke en noordelijke vestingwal, o.a. naar de Caponnière, de Kanselpoort, de Melkpadduiker, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater, de kanonnen op Bastion 1, de VIS-kazemat, de Luisterpost, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure en terug naar de Grote Markt.

De wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt en duren ongeveer 2,5 uur. Ervaren lokale gidsen begeleiden de wandelingen. Aanmelden via rondleiding@vestinggorinchem.nl

https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/aanmelden-reguliere-rondleiding/


door

Tags: