Weekend Verdedigingserfgoed

Weekend van het Verdedigingserfgoed

Het is lente en de lentekriebels komen op. Een goede reden voor de Werkgroep Vesting Gorinchem om een wandeling over de unieke vestingwal aan te bevelen. Tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed, op 20 en 21 april, zijn de vestingbouwwerken op en in de vestingwal, waarvan sommige normaal gesloten zijn, dat weekend geopend. Leden van de werkgroep zijn aanwezig om nadere toelichting over de gebouwen te geven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de VIS-kazemat, de Kruitmagazijnen, de Poterne, het Klein Kruitmagazijn, het Groot Kruitmagazijn (zaterdag tot 13:00 uur en zondag), Molen De Hoop en het Mini-museum De Luisterpost aan de Visserdijk 30. In een van de Kruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal wordt aandacht besteed aan 75 jaar NATO met een kleine expositie over de zeer geheime NATO-brug over de Merwede bij Gorkum. De openingstijden zijn zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

 Mini-expositie NATO-brug over Merwede

De Werkgroep Vesting Gorinchem is een onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Het gebruik van het Kruitmagazijn is door Symposium gratis aangeboden.

Voor het laatste nieuws zie www.vestinggorinchem.nl

Wandel met een gids door de Vesting op 28 april en/of 5 mei

De Werkgroep Vesting Gorinchem organiseert maandelijks twee verschillende gratis vestingwandelingen. Een oostelijke wandeling op de laatste zondag van de maand, 28 april en een wandeling langs de westkant op 5 mei. Deze wandelingen worden georganiseerd tot eind oktober. Een gids vertelt over de militaire vestinggeschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Maar ook kun je genieten van de geweldige vergezichten over vestingwal en de rivier de Merwede.

Beide wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt, een wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Ervaren lokale gidsen van de werkgroep begeleiden de wandelingen. Aanmelden via rondleiding@vestinggorinchem.nl


door

Tags: