Mini expositie NATO-brug over Merwede

Mini expositie NATO-brug over Merwede

Tijdens de Koude Oorlog, in de jaren 50 van de vorige eeuw, waren er uiterst geheime bouwplannen voor een militaire noodbrug over de Merwede. Een expositie in een van de Kruitmagazijnen bij molen De Hoop aan de Dalemwal, vertelt met foto’s en een videopresentatie het verhaal van deze brug. De expositie is samengesteld met behulp van de vrijwilligers van Fort Altena, het fort dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van deze noodbrug. Ook na het Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april, is de expositie te bezoeken tot en met 26 mei. De openingstijden zijn dan van 13.00 – 17.00 uur op zaterdagmiddag en zondagmiddag.

De Werkgroep Vesting Gorinchem is een onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum.


door

Tags: