Historische afdeling Gorcums Museum vernieuwd

Historische afdeling Gorcums Museum vernieuwd.

De historische afdeling op de eerste etage van het Gorcums Museum is volledig vernieuwd. Verspreid over drie zalen wordt de Gorcumse geschiedenis tot leven gebracht. Veel van de tentoongestelde objecten zijn eigendom van onze vereniging. De opstelling in een aantal wisselvitrines maakt het mogelijk de expositie steeds aan te passen. Het museum kan daarvoor putten uit een groot aantal historische objecten die normaal in het depot liggen. Er zal dus steeds iets anders te zien zijn. Op dit moment is onder andere het recent door de vereniging verworven kattenbelletje van Napoleon uit november 1813 te zien dat de belegering van de stad toen inluidde. Het gevolg was dat de bewoners een verwoestende belegering van een paar maanden lang moesten doorstaan. Maar er is veel meer te zien en als lid van de Historische Vereniging Oud-Gorcum heb je op vertoon van je ledenpas gratis toegang tot het museum. Kortom ruim voldoende redenen om snel te gaan kijken.

 

 


door

Tags: