Gert-Jan in Kruitmagazijnen

Expositie Gert-Jan Ariaans in Kruitmagazijnen.

Tijdens de wintermaanden november t/m maart zijn er geen reguliere vestingwandelingen van de Werkgroep Vesting Gorinchem. Wel zijn in december de twee Kruitmagazijnen aan de Dalemwal, onderdeel van de wandelingen, op zaterdag en zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur. Vestinggids Gert-Jan Ariaans exposeert daar dan zijn geometrische kunstwerken. Deze benefiettentoonstelling is een eerbetoon aan de 16 kunstenaars die in 1974 in Gorinchem exposeerden tijdens de eerste Symposion Kunstmanifestatie. Gert Jan wil voor de geplande vijftigjarige jubileumexpositie een buiten-kunstwerk maken dat een permanente plaats in de Gorinchemse openbare ruimte krijgt. Het ontwerp en zijn kunstwerken zijn nu in de kruitmagazijnen te bewonderen. De opbrengst van tijdens de expositie verkocht werk, wordt gebruikt voor de bekostiging van het kunstwerk.


door

Tags: