Nieuwe Vestingwandeling

Nieuwe Vestingwandeling.

Op zondag 8 oktober is er weer een vestingwandeling naar de historische vestingwerken op de westelijke en noordelijke vestingwal zoals de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater, de kanonnen op Bastion 1 en de VIS-kazemat. Daarna via de Luisterpost, de Lingewacht, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure, bastion 2, de grote bult en de Melkpadduiker naar de Grote Markt.

De wandeling start om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt en duurt ongeveer 2,5 uur.

Een ervaren gids van de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum begeleidt de wandeling, er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/, Reguliere rondleiding, en de gewenste datum kiezen.


door

Tags: