Weer twee Vestingwandelingen

Weer twee Vestingwandelingen.

Een vestingwandeling met een gids: het blijft erg leuk. Per maand zijn er twee verschillende vestingwandelingen over de Gorcumse vestingwal. Op zondag 24 september is de maandelijkse wandeling door de stad naar het oostelijke deel van de unieke vestingwal. Een gids vertelt van alles over de vestinggeschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Je bezoekt o.a. een VIS-kazemat en kunt genieten van de weidse uitzichten op de Merwede.

De tweede wandeling vindt plaats op zondag 8 oktober en gaat langs de historische vestingwerken op de westelijke en noordelijke wal zoals de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater en de kanonnen op Bastion 1 naar de VIS-kazemat. Daarna via de Luisterpost, de Lingewacht, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure, bastion 2, de grote bult en de Melkpadduiker naar de Grote Markt.

Beide wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt en de wandelingen duren ongeveer 2,5 uur.

Ervaren gidsen van de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum begeleiden de wandelingen, er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/, Reguliere rondleiding, en de gewenste datum kiezen.


door

Tags: