Nieuwe Vestingwandeling

Nieuwe Vestingwandeling

Door de grote belangstelling voor de vestingwandelingen is er een extra wandeling ontwikkeld. De nieuwe wandeling start op zondag 10 september en gaat langs de historische westelijke en noordelijke vestingwerken: de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater en de kanonnen op Bastion 1 naar de VIS-kazemat. Terug via de Luisterpost, de Lingewacht, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure, bastion 2, de grote bult en de Melkpadduiker.

De gids vertelt van alles over de Gorcumse vestinggeschiedenis en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. We starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums Museum op de Grote Markt en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Een gids van de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum begeleidt de wandelingen. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden. Aanmelden op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/, Reguliere rondleiding, en de datum 10 september kiezen.


door

Tags: