Tweede Vestingwandeling

Nu tweede Vestingwandeling.

Door de grote belangstelling voor de vestingwandelingen worden er vanaf nu twee verschillende wandelingen aangeboden. Zoals gebruikelijk is er op zondag 27 augustus de maandelijkse wandeling door de stad naar de unieke vestingwal. De gids vertelt van alles over de Gorcumse vestinggeschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Je bezoekt o.a. de gerestaureerde VIS-kazemat uit 1930 en je kunt genieten van de weidse uitzichten vanaf de vestingwal op de rivier. De wandeling gaat over het oostelijke deel van de vestingwal.

De nieuwe wandeling start op zondag 10 september. Die wandeling gaat langs de historische vestingpunten op de westelijke en noordelijke wal zoals de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater en de kanonnen op Bastion 1 naar de VIS-kazemat. De terugweg gaat via de Luisterpost, de Lingewacht, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure, bastion 2, de grote bult en de Melkpadduiker naar de Grote Markt.

Beide wandelingen starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorkums museum op de Grote Markt en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Ervaren gidsen van de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum begeleiden de wandelingen en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/ Reguliere rondleiding, en de juiste datum van de wandeling kiezen.


door

Tags: