Gratis vestingwandeling met gids

Gratis vestingwandeling met gids. Op zondag 28 mei is er weer een gratis vestingwandeling over de unieke Gorkumse vestingwal. De wandeling wordt begeleid door een deskundige vestinggids van de Werkgroep Vesting Gorinchem, onderdeel van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum en gaat over het meest interessante deel van de vestingwal. De gids vertelt over de militaire geschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het water. Je wandelt door de stad en langs de rivier, over de vestingwal naar bastions, langs een stenen beer, passeert een borstwering, een coupure zonder schotbalken en loopt langs een stadspoort, kruitmagazijnen, kanonnen, een schietbaan, een kazemat en over de soldatenwal naar en door een poterne.

De wandeling start om 14:00 uur voor de ingang van het Gorkums museum op de Grote Markt en duurt ongeveer 2,5 uur. Aanmelden


door

Tags: