Vestingwandeling Westzijde

Vestingwandeling Westzijde

Op zaterdag 15 april is er weer een ‘Arrangement Caponnière VIS-kazemat wandelingen’, een initiatief van de Werkgroep Vesting Gorinchem. De start is bij de Caponnière tussen 13:00-13:15 uur met een drankje. De wandeling, onder begeleiding van een ervaren vestinggids, start om 13:30 uur, duurt ongeveer 1,5 uur en na afloop staan in de Caponnière een drankje en een hapje klaar. De wandeling voert op de heenweg langs historische vestingpunten zoals de Kanselpoort, het verdwenen bastion, de stenen beer bij het Paardenwater en de kanonnen op Bastion 1 naar de VIS-kazemat. De terugweg gaat via de Luisterpost, de Lingewacht, de waaiersluis, de Arkelpoortcoupure, bastion 2, de grote bult en de Melkpadduiker terug naar de Caponnière. Een groep bestaat uit maximaal tien personen. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 13 april via https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/ onder ‘Gids boeken’. De kosten bedragen € 25 p.p. en kunnen bij de Caponnière worden voldaan.


door

Tags: