Pasen op de Vestingwal

Pasen en opening Fortenseizoen 2023 op Vestingwal

De winter ligt achter ons, het is bijna lente en de lentekriebels komen op. Een goede reden voor de Historische Vereniging Oud-Gorcum, Werkgroep Vesting Gorinchem om een wandeling over onze prachtige vestingwal aan te bevelen. Tijdens het paasweekend van 8 en 9 april en het Fortenseizoen-openingsweekend 2023 op 15 en 16 april, zorgen wij ervoor dat diverse bouwwerken op en in de vestingwal, waarvan sommigen normaal gesloten zijn, open zijn en wij aanwezig zijn om nadere toelichting te geven. Je kunt een kijkje nemen in de Caponnière, de VIS-kazemat, de kruitmagazijnen, de Poterne, het kleine kruitmagazijn en het Minimuseum de Luisterpost. Op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 11 tot 16 uur. Voor het volledige programma zie de brochure op onze website https://vestinggorinchem.nl/activteiten/pasen-en-opening-fortenseizoen-2023/

 

Minimuseum De Luisterpost

In de Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 te Gorinchem. Kun je op zaterdag 8 april tussen 10 en 17 uur het verhaal zien en horen van het grootste geheim van Gorinchem, het afluisteren van de Russen tijdens de Koude Oorlog, in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw.

Door het afluisteren en decoderen van vijandelijke radiocommunicatie op de korte golf probeerde het Nederlandse leger de exacte locatie van de vijand te bepalen. De toen gebruikte apparatuur is hier werkend opgesteld, je mag ook nog zelf aan de knoppen draaien en wij zijn aanwezig om je alles uit te leggen.


door

Tags: