Tijdens Paasdagen naar de Vestingwal

Genieten van de vestingwal

Vuile schoenenzolen na een fijne wandeling over de onvolprezen Gorkumse vestingwal? Met deze antieke schoenzoolreiniger naast je voordeur verdwijnt alle blubber na een mooie wandeling tijdens een natte voorjaarsdag. (Wie weet waar deze schoenzoolreiniger in de muur zit?)

Tijdens het paasweekend van 8 en 9 april en het openingsweekend van het Fortenseizoen 2023 op 15 en 16 april, zorgen wij ervoor dat diverse bouwwerken op en in de vestingwal, waarvan sommigen normaal gesloten zijn, open zijn en wij aanwezig zijn om nadere toelichting te geven. Je kunt een kijkje nemen in de Caponnière, de VIS-kazemat, de kruitmagazijnen, de Poterne, het kleine kruitmagazijn en het Minimuseum de Luisterpost. Op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 11 tot 16 uur. Voor het volledige programma zie de brochure op onze website https://vestinggorinchem.nl/activteiten/pasen-en-opening-fortenseizoen-2023/. Dit is een bericht van de Historische Vereniging Oud-Gorcum, werkgroep Vesting Gorinchem.


door

Tags: