Laatste wandeling van 2022

Laatste Vestingwandeling van seizoen 2022

Pak je kans, mis het niet! Op zondag 30 oktober is de laatste vestingwandeling van dit jaar. Wandel met ons mee door de stad naar de unieke vestingwal. Ook deze keer brengen we een bezoek aan de pas gerestaureerde VIS-kazemat uit 1930. We vertellen je van alles over de Gorkumse vestinggeschiedenis en kun je genieten van de geweldige herfstkleuren op de vestingwal.

De wandeling wordt begeleid door onze deskundige vestinggidsen en gaat over het meest interessante deel van de vestingwal. We hebben extra gidsen ingeroosterd omdat we er voor de septemberwandeling, door de grote belangstelling, drie moesten inzetten. De gids vertelt over de militaire geschiedenis van de stad, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad en de bevolking te beschermen tegen de vijand en het hoge water. We starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorkums museum op de Grote Markt en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. De Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum organiseert deze wandeling en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/


door

Tags: