V&V groot succes

Vestingwerken en Vestingrampen, expositie

Inmiddels hebben al ruim 700 mensen, zowel Gorkumers als toeristen, de expositie Vestingwerken & Vestingrampen bezocht en kennis gemaakt met het interessante vestingverleden van onze stad. Volgens veel bezoekers geeft deze expositie een goed inzicht in waarom onze vestingstad zo uniek is en wat vroegere bewoners hebben meegemaakt. Volgens Margo van den Berg, een van de vrijwillige medewerksters en lid van de Werkgroep Vesting Gorinchem, is het een hele prestatie dat wij dit als werkgroep hebben gemaakt. Daar mogen we trots op zijn vindt zij. Een van de dingen die haar opviel was dat de presentatie van landkaarten in het verleden niet altijd zo consequent noord boven zuid beneden was, waardoor veel bezoekers de kaarten in de expositie eerst moeilijk konden lezen.

Net terug van vakantie en nog geen tijd gehad om de expositie is te bezoeken? Het kan op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur t/m 2 oktober 2022 in en rondom de korenmolen De Hoop en de buskruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal. De toegang is gratis.

De expositie wordt georganiseerd door de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum.