Opening expositie V&V

Zaterdagmiddag 30 juli. De expositie Vestingwerken & Vestingrampen wordt door Eva Dansen, de nieuwe wethouder voor Erfgoed, monumenten en archeologie, officieel geopend. Vanaf zondag 31 juli is de expositie op zaterdag, zondag en woensdag van 10:00 tot 17:00 uur t/m 2 oktober in en rondom de molen De Hoop en de Grote Buskruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de opening liet Eva Dansen zich ontvallen dat het Gorcums erfgoed haar “ding” is. Voor de historische Vereniging Oud-Gorcum is dat een hoopvol geluid. Na enkele toespraken van respectievelijk Leonie van Rossem, voorzitter van Stichting Symposion (de stichting die de Buskruitmagazijnen als expositieruimtes beheert) en Michel den Uil, waarnemend voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Gorcum, mochten de genodigden een kijkje nemen bij de expositie. Vanaf morgen is iedereen meer dan van harte welkom.