Zondag weer wandelen

Vestingwandeling

Wandel a.s. zondag 31 juli met ons mee door de stad naar de vestingwal en langs o.a. de Grote Buskruitmagazijnen bij Bastion 8 waar ook die dag de expositie Vestingwerken en Vestingrampen open is.

Wil je meer zien van en weten over de interessante Gorkumse vestinggeschiedenis en genieten van het prachtige rivierlandschap dan kan dat wandelend met ons. De wandeling wordt begeleid door een deskundige vestinggids en gaat langs vestinggebouwen in de stad en over het meest interessante deel van de vestingwal. De gids vertelt over de militaire geschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad te beschermen tegen de boze vijand. We starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt. De Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum organiseert deze rondleiding en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via aanmeldformulier op https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/