Expositie Vestingwerken en Vestingrampem

Expositie over de Vesting Gorinchem 1572-1959

(Het hele bericht lezen tik op de foto)

Vroeger lagen hier duizenden kilo’s buskruit opgeslagen voor de kanonnen op de vestingwal en nu is het vanaf 31 juli het onderkomen voor de expositie “Vestingwerken en Vestingrampen”, de ontwikkeling van de Vesting Gorinchem (1572–1959). Met foto’s, kaarten en objecten wordt dat verhaal in beeld gebracht. Speciale aandacht is er voor de verdediging van de Vesting en de gebeurtenissen (rampen) tijdens het Rampjaar 1672 en daarna voor de bewoners. 

In de molen De Hoop is een interactieve kaart van de Oude Hollandse Waterlinie opgesteld waarop je de inundatie, verdedigingswerken, manschappen en gebeurtenissen kunt zien en volgen. Er wordt aandacht besteed aan de geboorte van Nederland in 1572 en het Rampjaar 1672.

De expositie is open vanaf 31 juli t/m 2 oktober 2022 op zaterdag, zondag en woensdag van 10:00 tot 17:00 uur in en rondom de molen De Hoop en de Grote Buskruitmagazijnen bij de Dalemwal met een prachtig uitzicht op de Merwede. De toegang gratis.


door

Tags: