Vestingwandeling 31 juli

Vestingwandeling

Wandel op zondag 31 juli weer met ons mee langs het pas gemaaide gras op de vestingwallen. Tijdens de afgelopen weken is het gras op de bloemrijke delen van de vestingwal gemaaid om gras en bloemen meer kans te geven te groeien. Dat is goed voor de grassen, de insecten en de biodiversiteit maar ook voor ons wandelplezier. Zelfs het kleine Buskruitmagazijn bij de Duiveltjesgracht is hierdoor weer zicht- en bereikbaar.

Wil je meer weten over de interessante vestinggeschiedenis van Gorkum en genieten van het prachtige rivierlandschap dan is dit een goede kans. De wandeling wordt begeleid door een deskundige vestinggids en gaat langs vestinggebouwen in de stad en over het meest interessante deel van de vestingwal. De gids vertelt over de militaire geschiedenis, over de gebouwen en de vestingwerken die als doel hadden de stad te beschermen tegen de boze vijand. We starten om 14:00 uur voor de ingang van het Gorcums museum op de Grote Markt. De Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum organiseert deze rondleiding en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via aanmeldformulier op de website van de Vesting Gorinchem https://vestinggorinchem.nl/rondleiding-wandelen-fietsen/

Op 31 juli (t/m 2 oktober) start ook de interessante expositie over de vestinggeschiedenis van Gorinchem in de grote Kruidmagazijnen aan de Dalemwal en de molen de Hoop.

Delen en liken van dit bericht is toegestaan, graag zelfs.