Bezoek het kleinste museum van Gorinchem

Het thema van dit museum is een bijzonder en spannend stukje Koude Oorlog geschiedenis in Gorinchem. Vanuit Gorinchem werd het radioverkeer tussen Russische legereenheden in Oos-Duitsland afgeluisterd. Vind je spannende geschiedenis en spionage leuk, of oude radiotechniek, of wil je zo maar eens kijken wat voor museumpje dit dan is? Dat kan.

Maak een afspraak, stuur even een emailtje hugo.ouwerkerk@vestinggorinchem.nl

Een bezoek aan dit museum is gratis, zomaar ter lering en vermaak!

Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=DpVIidwvIU0

Wij hadden ons vorige jaar al voorgenomen, om na eventuele versoepeling van de Corinargels ons Minimuseum de Luisterpost wat te gaan promoten. Helaas is het thema van het museum, de Koude Oorlog recent weer actueel geworden. De dreiging uit de Koude Oorlog periode is weer helemaal terug, de NAVO en Rusland staan weer tegenover elkaar en er wordt weer gedreigd met de inzet van nucleaire wapens. Anders is wel dat de Russen nu daadwerkelijk een echte oorlog zijn begonnen in Oekraïne. De situatie is sinds de Cubacrisis niet meer zo dreigend geweest als nu. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan loopt dit hopelijk ook weer met een sisser af. Hoewel deze inval van de Russen in korte tijd al veel ellende teweeg heeft gebracht.