Stigterstaal sponsort hoekstaal voor de VIS-kazemat

Vandaag is bij Stigterstaal in Gorinchem een lading hoekstaal opgehaald ter vervanging van het vergane hoekstaal in de VIS-kazemat. Stigterstaal sponsort dit hoekstaal en het lag keurig gereed, reeds gezaagd in de benodigde lengten. Wij danken Stigterstaal hartelijk voor deze sponsoring.

De vrijwilligers van de Werkgroep Vesting Gorinchem gaan dit hoekstaal voorbewerken en verven met Sigma Zinccoat, gesponsord door Luijten vvz verfgroothandel Gorinchem. Links naast het staal ligt de eerste lading van het hout gesponsord door Deli Home.
Dit hout wordt op maat gezaagd en geverfd met Tenco Pracht, een carboleum vervangende beits.

Het hout gaat tegen het plafond van de VIS-kazemat en deels wordt er meubilair van gemaakt in de stijl van meubilair zoals dat werd toegepast in de Nederlandse groepsschuilplaatsen en kazematten in 1939-1940.