Project VIS-kazemat verloopt goed

Het project VIS-kazemat is op de eerste projectdag goed verlopen en dat is wel te danken aan de ervaren alleskunners van hoofdaannemer Kok Lexmond.

En ook aan de inzet van het Gorinchemse bedrijf Van Vulpen, een hi-tech bedrijf op het gebied van de aanleg van leidingen voor gas, water energie en data, maar dat vooral bekend is van de gestuurde boringen. Het is die markt een zeer gerenommeerd bedrijf met grote expertise, waar we in Gorinchem ook trots op mogen zijn.

Ook de mensen van onze Werkgroep Vesting Gorinchem hebben hun beste beentje voor gezet en hebben de aannemer  geholpen waar dit kon. Het was dan ook heel prettige samenwerken met de mensen van Kok Lexmond.

De mensen van Kok Lexmond voeren rustig, met beleid en precisie hun werkzaamheden uit. Ze proberen de bomwortels zoveel mogelijk te ontzien door met de graafmachine te schrapen. Zo komt de grond los, maar blijven de wortels heel.

Door Van Vulpen werd een gestuurd boring gedaan voor de aanleg van een drainage- en kabelpijp naar de ingang van de kazemat.

Zodoende hoefde het wandelpad niet te worden opgebroken en konden de vele wandelaars, die deze dag langskwamen, gewoon van het wandelpad gebruik maken.

Er werd veel en zwaar materieel  ingezet, allemaal gesponsord door Kok Lexmond, niets is te gek voor die grootste en allermooiste vesting Gorinchem.

Aan het einde van de werkdag werd de projectlocatie beveiligd, zodat nietsvermoedende wandelaars niet in het gat storten. En konden we voldaan huiswaarts keren, klaar voor de volgende prettige werkdag op het project “openstelling VIS-kazemat Gorinchem”.