Wethouder opent fotoroute

Wethouder Joost van der Geest verricht de officiële opening van de fotoroute Kazerneplein en hij probeert gelijk de QR-code. Op elk bord is een foto te zien met een korte beschrijving van de geschiedenis van het Kazeneplein. Met een QR-code is er meer informatie bereikbaar.
De fotoroute loopt van de parkeergarage naar de Westwagenstraat.

Nita van Wijngaarden, binnenstadsmanager, vertelde hoe de fotoroute tot stand was gekomen. Dat was na een vraag van de winkeliers in de Westwagenstraat en door samenwerking van de Stichting Binnenstadsmanagement (BSM), de Stichting Gorinchem Citymarketing en de Werkgroep Vesting Gorinchem van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Daarna vertelde Joop Kuijntjes van de Werkgroep Vesting Gorinchem in het kort de geschiedenis van het Kazerneplein, welke niet alleen een militair maar ook een sociaal aspect in zich had en goed tot uitdrukking is gekomen in deze fotoroute.

Vervolgens is de wethouder langs de afbeeldingen gelopen die deze met aandacht heeft bekeken en diverse vragen heeft gesteld. Voor bezoekers en Gorcumers weer iets leuks om even te bekijken.

Gorkums Nieuws deelde al vrij snel na de opening een video van de officiële opening: