Luijten-VVZ leverde de Werkgroep Vesting Gorinchem verf voor het project “restauratie VIS kazemat”

Luijten-VVZ leverde de Werkgroep Vesting Gorinchem verf voor het project “de restauratie van de VIS kazemat” 10 liter Sigma Coating verf. Deze verf zal door de vrijwilligers die aan het project “restauratie van de VIS kazemat” gaan werken gebruikt worden voor het verven van de metalen delen van de kazemat.

Luijten-VVZ is al jarenlang een toonaangevende speler binnen de verfbranche in Zuidwest Nederland. Met een uitgebreid assortiment kunnen zij iedere professionele vakman en detaillist voorzien van de juiste producten.

Al meer dan 90 jaar actief!
De geschiedenis van Luijten verf begint in 1923 toen de heer H. Luijten in Dordrecht een schildersbedrijf begon. In 1937 werd een pand met werkplaats en winkel aan de lijnbaan overgenomen en ontstond er, naast het schildersbedrijf, de eerste vorm van handel in verfwaren en aanverwante artikelen alsmede een naamswijziging in Fa. H. Luijten & Zn. Onder de merknaam “Merwelux” werd ook zelf verf geproduceerd.

Op 1 januari 1950 werd het schilderbedrijf afgestoten omdat de groothandel inmiddels een volwassen status had bereikt. In 1960 werd een begin gemaakt met de verkoop van autolakken. In 1975 verkreeg het bedrijf de import van Lucite, het eerste water gedragen alternatief van Du Pont op de Nederlandse verfmarkt.

In 1982 vond wederom de introductie plaats van een innovatief product voor de bouw nl.: Impa houtreparatie op polyester basis voor hout. In 1985 verhuisde het bedrijf vanuit de Dordtsche binnenstad naar de huidige vestiging aan de Merwedestraat. Met de oprichting van Luijten Protection, handel in vuil verzamelende entreesystemen, werd ook een vestiging te Gorinchem geopend als afhaalpunt bouwverven voor deze regio. Nu een servicevestiging voor de regio Midden Nederland. Voor de gehele geschiedenis van het bedrijf Luijten-VVZ verwijzen we u graag door naar de website van Luijten-VVZ    https://www.luijtenvvz.nl/organisatie/historie/

Luijten-VVZ Gorinchem
Einsteinstraat 9f
4207 HW Gorinchem
gorinchem@luijtenvvz.nl
https://www.luijtenvvz.nl/vestigingen/gorinchem/