Waterlinievlag in top!

Sinds de start van het Waterlinieseizoen op 5 juni 2021 heeft molen De Hoop de Waterlinievlag in top. De molen staat op bastion 8 van de vestingwal van Gorinchem, de grootste vestingstad in de Waterlinie, die in het Rampjaar 1672 een belangrijke rol speelde.

Zelfs in 1940 werd de vestingwal in staat van verdediging gebracht. Dit als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In dit gebied vormde deze ook toen nog de hoofdverdedigingslinie tegen de inval van Nazi Duitsland. Gorinchem en omgeving is dus Waterliniegebied pur sang!

Gorinchem is een prima start- en eindpunt voor een wandeling of fietstocht door de Waterlinie. In de molen kunt ook gratis mee te nemen informatie vinden over wandel- en fietstochten door het Waterliniegebied of een wandeling over de vestingwal van Gorinchem.

Ook onze werkgroep heeft een fietstocht langs het Gorcumse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie uitgezet en een vestingwandel-App gemaakt voor op de smartphone.
Zie: Rondleiding/Wandelen/Fietsen — Vesting Gorinchem

De molen zelf kunt u ook gratis bezichtigen, behalve molentechnische zaken vind u hier ook een expositie van foto’s uit de oorlogsjaren in Gorinchem en een expositie moderne kunst van één van Gorcums topkunstenaars; Frits Zillig met zijn creaties in lood en zink.
https://loodcreaties.nl/

Molen De Hoop, Dalemwal 21 te Gorinchem.