Sponsor Tenco levert Bitumenlak af voor de VIS-kazemat

Op 24 juni ontving “de Werkgroep Vesting Gorinchem” van Touwen & Co. B.V. Verffabriek te Zaandam, kortweg Tenco, 5 liter bitumenlak. Het bedrijf sponsort hiermee belangeloos het restauratieproject en openstelling van de VIS kazemat. De bitumenlak is noodzakelijk voor de laatste laag op de ijzeren delen van de kazemat die in de grond komen. Daarnaast ontvingen we ook een pot met snoep voor de vrijwilligers die gaan verven.

Tenco heeft een lange historie en leverde in 1885 al teer aan de binnenvaartschippers en carbolineum aan agrariërs en aannemers. Met die geschiedenis sluit Tenco naadloos aan bij onze historische club en Gorinchem met zijn vele schepen en bootjes.

Tenco is goed bekend bij bezitters van roeiboten, werkboten en historisch schepen vanwege de beroemde Tenco Paratol voor de onderkant van de schepen tot botenlak en zelfs nog gekookte lijnolie.

Tegenwoordig heeft Tenco ook verf voor staalconstructies in de industrie en verf voor huis en tuin. Zo is Tenco nu een veelzijdige verffabriek met een uitgebreid assortiment verf voor de professional en de hobbyist, met als specialiteit de roestwerende soorten. Daarnaast is Tenco undercoat zeer bekend in de autowereld.

De Werkgroep Vesting Gorinchem is enorm geholpen met de verf en de belangstelling van Tenco voor ons restauratieproject van de VIS kazemat. De snoeppot zullen de verf-vrijwilligers met plezier leeg eten.

Tenco: https://www.tenco.nl/default.asp?pageid=36