Van polder tot Waterlinie

Eindelijk weer open!

Na een lange tijd gesloten te zijn geweest door de Coronamaatregelen, opent het Hamelmuseum op zaterdag 5 juni 2021 om 13:00 uur weer de deur voor bezoekers.

Bredere opzet

Het Hamelmuseum heeft nu ook een wat bredere opzet. Niet alleen het verhaal van de ontdekking van Korea door de Gorcumse vestingbouwer Hendrik Hamel wordt verteld, maar daarnaast zal er middels wisselexposities aandacht worden besteed aan andere onderwerpen uit de rijke Gorinchemse geschiedenis.

Van polder tot Waterlinie

Nu is daar onze expositie “van polder tot Waterlinie” te zien, die al eens eerder in molen De Hoop te zien is geweest, echter voor wie geen steile trappen op kan was de expositie toen niet bereikbaar en is nu op de begane grond. De expositie is nu ook aangevuld met attributen uit de collectie van de Historische Vereniging Oud-Gorcum, o.a. met een bijzonder poldermolenontwerp, als beschreven door de beroemde Nederlandse waterbouwkundige Jan Blanken. Voor openingstijden en prijzen, zie de site van het Hamelmuseum (daar naar beneden scrollen): https://hendrickhamelmuseum.nl/

Tot ziens in het Hendrik Hamelmuseum!