De Vries Robbé schrijft aan de Koningin

Op 14 september 1901 schrijft de Vries Robbé en Co. een request aan H.M. de Koningin tot het verlenen van vergunning voor het met wel 2 meter ophogen van terrein tussen de Linge en de Arkelsedijk.

Er is al overleg geweest met de Eerst Aanwezend Ingenieur der Genie te Gorinchem, welke deze tekening heeft gemaakt. De betreffende percelen zijn rood gearceerd. Zoals op deze tekening te zien is valt het terrein buiten de 1e Verboden Kring, maar geheel binnen de 2e Verboden Kring.

De E.A.I. heeft echter geen bezwaar, maar wijst er wel op dat bij Koninklijk Besluit van 25 oktober 1899, de vesting Gorinchem is gerangschikt in de Eerste Klasse van vestingwerken. En dat volgens de geldende Kringenwet van 21 december 1853, vergunning van Hare Majesteit de Koningin nodig is.

Dus zodoende komt het request van de Vries Robbé en Co. aan de koningin tot stand.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: