Enge horeca in de Poterne

Geesten uit de de lang vervlogen tijden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie hebben bezit genomen van de Poterne in de Dalemwal alwaar zij een naargeestige bar hebben ingericht.

Twijfelachtige en zeer belegen tafeldames wachten de bezoekers op.

De schemering valt en er ontstaat aanzwellend rumoer in de verte.

De eerste bezoekers schuifelen kermend naar binnen en zien er vreeslijk uit. Er zijn heksen met puntmutsen, er zijn figuren vel over been en sommigen lijken uitsluitend van been!

Het is een bont gezelschap en veel bezoekers lijken van zeer jonge leeftijd.

De schemering gaat over in de nacht en het wordt drukker, wachtrijen ontstaan en uit de spelonken der Poterne klinken klaaglijke en opgewonden geluiden. Het lijkt wel of er zwaar wordt onderhandeld?

Steeds meer bezoekers voelen zich aangetrokken tot de VOC-bar. Wat wordt geschonken blijft duister, maar er moet wel betaald worden met ingebeten gouden dukaten, of veel lef, anders kom je er nooit meer uit …………….

De VOC-bar was één van de vele onderdelen van de Halloween tocht. Dit is een tocht met bijzondere en enge hoogtepunten langs de route en deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Buurtvereniging De Watertoren. Het is een groot succes met dit jaar ca. 130 deelnemende kinderen, er doen dan ook elk jaar steeds meer kinderen en ouders mee.
De kinderen vinden het geweldig!


Geplaatst

in

door

Tags: