Vooronderzoek V.I.S. Kazemat Gorinchem

IMG_9644

Misschien hebben wandelaars al een rood-wit lint opgemerkt bij de V.I.S. kazemat op Bastion 11, bij de Vijfde Uitgang. De Werkgroep vesting Gorinchem is daar bezig met een vooronderzoek, wat o.a. inhoudt het vaststellen, of er deurscharnieren op het stalen deurkozijn aanwezig zijn en zo ja, deze opmeten. En het controleren, of er grote boomwortels in de weg zitten.
Dit i.v.m. ons voorstel aan de gemeente Gorinchem, om deze bijzondere kazemat weer toegankelijk te maken, origineel in te richten en af en toe open te stellen voor het publiek.

Gelukkig zijn er maar een paar dunne wortels aangetroffen, maar door de harde grond en het vele daarin aanwezige afval (stenen, kleren, kapotte flessen, metalen fiets- en matrasonderdelen, etc.), schiet het niet op en wordt het werk volgende week voortgezet met een kleine graafmachine.

Voor andere onderzoekers onder ons, nog even de mededeling dat de toegang is afgedekt met een opgelaste stalen plaat en de overgebleven deurdelen van 2cm dik staal ook zijn vastgelast.
Dus niemand kan er nog in. Wie erg nieuwsgiering is, of het gewoon leuk vindt, kan zich bij ons aanmelden, om mee te helpen. Aanmelden kan met een mailtje naar vestinggorinchem@xs4all.nl.


Geplaatst

in

door

Tags: